Traditional Chinese Medicine

In mijn acupunctuur behandelingen werk ik volgens de visie van Kiiko Matsumoto. Dit is een mix van verschillende acupunctuurstijlen van grote Japanse meesters. In deze methode is de buik de belangrijkste diagnosezone, naast de pols. Na het zetten van de naaldjes vind er meteen voelbare of zichtbare reactie plaats in de diagnosezone welke kan worden gevoeld door zowel client als therapeut.

Consult 60-90 minuten.

 

 

 

 

De voet weerspiegelt alles wat zich in ons lichaam bevind. Door voetmassage kun je bepaalde delen van het lichaam triggeren om een nieuwe balans te zoeken.
De plus achter de voetreflex is het stukje chinese massage en acupunctuurpunten wat gecombineerd word met de westerse zones op de voet. Deze massages vinden plaats op de voet en het onderbeen, tot en met de knie.

Consult 60 minuten

Bij tuina wordt het hele lichaam behandeld. Naar gelang de klacht word gekeken welke lichaamsdelen de meeste aandacht nodig hebben.
De speciale massagetechnieken vertellen het lichaam of er meer beweging moet komen of dat er iets moet worden opgelost of meer aandacht verdient qua voeding. Ook hier worden acupunctuurpunten gebruikt om het lichaam aanwijzingen te geven.

Consult 60 minuten

Moxa is het branden van gedroogd bijvoetkruid in de vorm van een staafje (sigaar) of losse moxa. Het brandend staafje word vlak boven een acupunctuurpunt gehouden. De warmte stimuleert het punt tot betere werking (voedende functie), om koude te verdrijven of om beweging te creëren.

Moxa word ook gebruikt om een litteken te ontstoren. Littekenweefsel kan blokkades geven waardoor energie niet goed kan stromen. Met moxatherapie hef je deze blokkades op.

Moxa word ook veel gebruikt om baby`s te laten draaien die in stuitligging liggen.

Guasha is een schraaptechniek waarbij met een jadesteen over de huid word geschraapt. Deze techniek word gebruikt bij diverse problemen zoals verkoudheid, hoofdpijn, nek/rugpijn of spierpijnen. Met guasha herstel je de buitenste lagen van het lichaam. Afvalstoffen worden naar de oppervlakte gebracht. Bloedsomloop en immuunsysteem worden gestimuleerd en blokkades opgeheven. Na de behandeling is de huid rood, blauw tot dieppaars. Hoe donkerder de verkleuring hoe meer chronisch de klachten zijn.

Bij cupping worden glazen of hard plastic bolletjes op de huid vacuüm gezogen. Door het verschil in druk word de fascielaag open gezet en kunnen afvalstoffen via de huid het lichaam verlaten. De doorbloeding en lymfestroom word verbeterd, waardoor pijn en stijfheid verminderd. In sommige gevallen word er met de cup gemasseerd, afhankelijk van de klacht.

Contact:

Stadhouderslaan 4
6006 GK Weert
Anita: 06 54 30 17 46
Britt: 06 19 19 83 93
E faceenfeet@gmail.com

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag
9.30-18.00 uur
zaterdag: 9.00-13.00 uur
zondag: gesloten

Afspraak maken:

Behandelingen uitsluitend op
afspraak. Telefonisch, via de mail of app.

K.V.K.: 74926608 – BTW nr.: NL860076143B01

.